Maarten van der Weijden zwemt voor Week van Zorg en Welzijn

In 24 uur langs 14 zorg en welzijn-regio’s.

Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Als kick-off van de week zet Maarten van der Weijden zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje. Hij verbindt de 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen, want de zorg gaat immers ook 24/7 door. Tijdens de week openen meer dan 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties de deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken.

Olympisch zwemkampioen Van der Weijden zet zich dit jaar opnieuw in voor de Week van Zorg en Welzijn. “Ik ben trots dat ik weer ambassadeur mag zijn van deze week. Ik hoop met deze actie veel aandacht te krijgen voor zorg en welzijn, omdat ik tijdens mijn ziekte zelf heb ervaren hoe belangrijk deze zorg is en dat deze altijd doorgaat. Ook dit jaar zetten we zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje, want zij staan dag én nacht voor ons klaar”, aldus van der Weijden.

Programma
Maarten van der Weijden start op zondag 11 maart om 20.00 uur bij de eerste zorgorganisatie in Rijsbergen. Hij bezoekt in totaal veertien verschillende organisaties door het hele land die hun zwembad ter beschikking stellen. Bij elke locatie zwemt Maarten een half uur en gaat hij in gesprek met medewerkers en cliënten. Bij elkaar duurt de actie 24 uur. Op maandag 12 maart rond 20.00 uur finisht van der Weijden zijn zwemmarathon in Amsterdam.

Open huis
Meer dan duizend organisaties nemen deel aan de Week van Zorg en Welzijn. Jelle Boonstra, directeur RegioPlus: “Er werken meer dan 1 miljoen mensen in de zorg en welzijn in Nederland. We vinden dat iedereen recht heeft op goede zorg in Nederland en willen met deze week laten zien wat voor prachtig werk er mogelijk is in zorg en welzijn. We zijn erg blij met Maarten van der Weijden als ambassadeur omdat hij als geen ander weet hoe belangrijk deze sector is. Daarnaast mogen we weer rekenen op de inzet van verschillende bekende Nederlanders zoals Gerda Havertong, Olga Commandeur, YouTuber Thomas van Grinsven en verschillende castleden van TV series als Brugklas en Spangas.”

Kijk voor meer informatie of welke organisaties bij jou in de buurt deelnemen aan de Week van Zorg en Welzijn op de locatiekaart.

Kom jij Maarten aanmoedigen? Bekijk hieronder in welk zwembad je hem kun vinden:

 

Regio Naam zwembad Plaats
Care2Care Ipse de Bruggen Nieuwveen
deRotterdamseZorg Rijndam Revalidatie Rotterdam
WZW Klimmendaal Arnhem
SIGRA Friendship Sports Centre en Sportclub Only Friends Amsterdam
Transvorm Amarant, Rijsbergen Rijsbergen
Utrechtzorg Sherpa Baarn
Samen voor Betere zorg Hartekampgroep Heemstede
ViaZorg Revant revalidatiecentrum Lindenhof Goes
WGV Zorg en Welzijn Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde Zwolle
Zorgplein Noord Van Boeijen Assen
ZorgZijn Werkt Florence, locatie Steenvoorde Rijswijk
Zowelwerk Hanzeborg, Woonzorg Flevoland Lelystad
ZorgaanZet Koraal Maastricht
WGV ZHZ Zorgwaard Oud Beijerland