De impact van sociaal werkers in het sociaal domein is groot. Ze werken vaak onzichtbaar, in de wijken, bij mensen thuis. Het is pittig werk met grote waarde voor de individuen en buurten waarmee ze samenwerken én zo belangrijk voor de samenleving.

Speciaal voor sociaal werkers organiseert Zorg + Welzijn op woensdag 15 maart 2017 de Dag van de Sociaal Werker. Op deze dag kom je te weten wat nodig is om impact te bereiken, te onderhouden en te versterken. Dus ben jij werkzaam in het sociaal domein? Dan mag je De Dag van de Sociaal werker absoluut niet missen!

Het programma bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder de Marie Kamphuis lezing die dit keer wordt verzorgd door Marcel Spierts. Ook Andries Baart, de geestelijk vader van de presentietheorie, spreekt op het congres. Hij vertelt zijn toehoorders wat volgens hem de kenmerken van een goede sociaal professional zijn.  Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops en wordt bekend wie zich de Sociaal Werker van 2017 mag noemen. Voor deze titel zijn drie genomineerden: Lennert Bont, sociaal werker voor jongeren met een etnische achtergrond, Mariska Overgaag, oprichter van het meldpunt EMMA in Zoetermeer, bedoeld voor mensen met schuldproblemen en het duo Aksana van Maanen en Sanne Joosen, zij hebben een community building project opgezet in Amstelveen.

Vraag jij je af hoe je beter kunt samenwerken met de partijen rondom je cliënt? Wat jouw positie als sociaal werker is in het wijkteam? Wat de grenzen zijn van zelfredzaamheid? Of hoe de sociaal werker van de toekomst eruit ziet? Kom dan op 15 maart naar de ReeHorst in Ede waar je antwoord krijgt op deze vragen.

Klik hier voor meer informatie of inschrijven.