Aanstaande zaterdag 18 maart is de slotdag van de Week van Zorg en Welzijn 2017. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Men kan een kijkje nemen bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen GGZ, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang, tot noem het maar op, alles is te zien.

Het belooft een mooie dag te worden, waarbij ook vele BN’ers langs zullen komen. Zij zetten zich op deze dag in voor zorg en welzijn en zetten tevens medewerkers in het zonnetje. Zo gaat Koert-Jan de Bruijn langs bij ZGT Hengelo en Woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo en zal Rob Geus een kijkje nemen  in Gouda bij de Savelberghof. Ook in Gelderland komt een BN’er langs: Wie is de Mol?-finalist Jochem van Gelder gaat langs bij Stichting de Waalboog in Nijmegen. In Zeist zal Brownie Dutch komen zingen bij de pop-up store op het Emmaplein, en in Den Haag kun je Rick Brandsteder ontmoeten bij Saffier Nolenshaghe. In Zaandam verwelkomt men Gerda Havertong bij Pennemes. In het allerlaatste staartje van de Week van Zorg en Welzijn zal op maandag 20 maart Natasja Froger langskomen bij het Welgelegenhuis (Dagelijks Leven) in Nunspeet. 18 maart is dus een prachtige dag om ook eens een kijkje te gaan nemen bij een zorg- en welzijnsinstelling in de buurt.

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus.

Bekijk de kaart op de website om te zien welke locaties in jouw omgeving de deuren openen: https://weekvanzorgenwelzijn.nl/#kaart