Ontdekken hoe het zou zijn om te werken voor Visio? Weten wat begeleiders in de zorg precies doen? Nieuwsgierig naar hoe een dagbestedingslocatie voor slechtziende en blinde mensen eruit ziet? Zelf ervaren wat het betekent om slechtziend of blind te zijn en welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn?
‘Maak kennis met kunde’ bij Visio tijdens de Week van Zorg en Welzijn (13 t/m 18 maart). Locaties verspreid over het land openen in deze week hun deuren.

Maak kennis, met kunde

Op diverse locaties door heel Nederland opent Visio haar deuren of zijn wij aanwezig op initiatieven van collega zorgorganisaties. Met trots vertellen professionals over hun vak en de mogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen om zo zelfstandig mogelijk mee te blijven doen in de samenleving. Kom langs op één van de onderstaande Visio-locaties tijdens de Week van Zorg en Welzijn van 13 t/m 18 maart of op de Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 18 maart.

Almere

Op maandag 13 maart van 08.00 tot 10:00 uur staat het thema “lezen” centraal tijdens het wekelijkse inloopspreekuur van Visio in het Gezondheidscentrum Castrovalva tijdens de Week van Zorg en Welzijn.

Breda

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.00 uur opent Visio De Blauwe Kamer in Breda haar deuren! U bent dan van harte welkom onze wereld te komen ontdekken.

Delfzijl

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.00 uur is Visio met een informatiestand aanwezig op de Poli Oogheelkunde in het Delfzicht ziekenhuis. Maak daar kennis met de wereld en revalidatie van blinde en slechtziende mensen.

Den Haag

Op vrijdag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur is ook een deskundig optometrist aanwezig tijdens het low vision inloopspreekuur. U kunt dan uw gezichtsscherpte laten testen, persoonlijk advies krijgen en/of antwoord op de vraag of uw huidige leeshulpmiddelen nog volstaan, verbetert of geoptimaliseerd kunnen worden.

Haarlem

Op donderdag 16 maart van 11.00 tot 16.00 uur bent u welkom om kennis te maken met Visio in het winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem op de Wel Zijn Markt Zuid Kennemerland.

Haren

Op woensdag 15 maart om 15.30 uur is kindercentrum De Heukelom te zien op tv in het SBS-programma Heel Holland Zorgt. Zelf ook binnenkijken? U bent welkom op zaterdag 18 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

Heerhugowaard

Op zaterdag 18 maart van 11.00 tot 15.00 uur nodigt Visio in Heerhugowaard u uit om de wereld van slechtziende en blinde mensen met andere ogen te bekijken. Ook vieren wij dan graag met u het feit dat we al 25 jaar zorg en advies geven vanuit onze locatie in Heerhugowaard.

Hoogeveen

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.00 uur is Visio met een informatiestand aanwezig in het Treant Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Maak daar kennis met de wereld en revalidatie van blinde en slechtziende mensen. Ook kunt u aan den lijve ervaren hoe het is om minder te zien.

Leiden

Op woensdag 15 maart van 09.00 tot 13.00 uur houdt Visio een thema-inloopochtend in het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden. Wanneer een leesbril niet meer voldoende helpt om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om langs te komen. Door leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed gaan functioneren. Loepen, vergrotingsapparaten, e-reader of voorleesapparaten hebben allemaal voor- en nadelen. Computer en vooral de tablet blijken voor veel slechtzienden zeer geschikt om nog prettig te kunnen lezen. Een tablet zoals de iPad beschikt over standaardinstellingen om zowel de tekst als de navigatie te vergroten of uit te laten spreken. Deze Zoom en Voice-overfunctie geeft de slechtziende gebruiker de mogelijkheid om met minder energie kranten, tijdschriften, internetsites, boeken en zelfs de post te lezen. Uiteraard bent u ook welkom om vrijblijvend kennis te komen maken met het werk en de kunde van Visio.

Nijmegen

Op vrijdag 17 maart van 9.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op de Javastraat 104 in Nijmegen. Wij laten u graag zien wat er zoal mogelijk is wanneer het zien steeds moeilijker wordt.

Vries

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom op het lentefeest bij Visio De Brink in Vries. Een dag vol muziek, voorstellingen en ervaringen.

Zoetermeer

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.30 uur opent het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer zijn deuren voor geïnteresseerd publiek. U bent van harte welkom op de poli Oogheelkunde van het LangeLand Ziekenhuis voor voorlichting en advies over volop blijven meedoen, ook als de oogarts niets meer voor u kan betekenen.